Всички ние се опитваме да се обградим с вещи, които ни носят радост. Това може да са домакински уреди, техника, аксесоари. Но много често тези неща са напълно ненужни, макар че са много красиви. 

Регистрационни номера

Знаете тези номера – няколко повтарящи се цифри или пък изписано име на табелката на автомобила. Тези услуги са безумно скъпи и абсолютно ненужни. Кого бихме впечатлили? Някакви напълно непознати хора. Дали си струва? Абсолютно не.

Маркови детски дрешки

Разбираме, че те са страшно красиви, а вие искате най-доброто за децата си. Но има ли смисъл да се даде една трицифрена сума за детска дрешка, която ще бъде малка след 2-3 месеца? Не, няма никакъв смисъл.

Мултифункционални кухненски уреди

Те изглеждат добре и най-вероятно имат повече 10 програми за готвене. Но нека бъдем честни със себе си – колко от тях ще ползваме? Дали изобщо уредът ще влезе във всекидневната ни употреба? Най-вероятно просто ще събира прах в някой шкаф и само ще се ядосваме, че заема твърде много място.

Нови телефони

Всяка година любимата ни марка изкарва нов телефон, чиято цена е от четири цифрена сума. Междувременно старият ни все още върши работа, но някак си ни блазни новият. Факт е, че телефоните ни остаряват, но това не значи, че са престанали да работят коректно.

Луксозни и колекционерски издания

Дали ще е диск, дали ще е книга или пък дори плоча… Те изглеждат по-скъпи, по-луксозни и цените им са именно като за такива. Междувременно тези продукти се продават на нормални цени в нормални издания със същото съдържание. Има ли смисъл да се дават пари за едно и също нещо с различна опаковка?

Дрехи за домашни любимци

Понякога се случва така, че някои кучета имат наистина нужда от някаква дрешка през зимата, за да не замръзнат. Но четириногите ни любимци със сигурност нямат нужда от цяла колекция тениски, пуловери и каишки, колкото и сладки да изглеждат. Цената на тези дрехи нерядко надвишава тази на тениски и пуловери за хора.