Действията „говорят“ повече от думите. Те могат да разкрият пред вас повече истини, отколкото хиляди красиви и добре подбрани слова.

„Думите ти са като евтините парфюми: Миришат хубаво, но бързо изветряват!“

Хората казват неща и дават обещания, които нямат намерения да изпълнят. Може да повтаряте на някого всеки ден, че го обичате безумно много, но действията ви да показват точно обратното. Когато зад думите не стоят действия, те са евтини и безсмислени.

Обещанията не означават нищо без доказателства. Хората лъжат непрекъснато, за да постигнат целите си и да умилостивят другите. Можете да научите много за един човек, ако просто наблюдавате поведението му към другите. Вижте как се държи с тези, от които има повече и с тези, от които има по-малко. Ако забележите противоречиви послания – вербални и невербални, този човек влиза в роля и без да играе в театъра.

Следете действията и вижте съвпадат ли те с думите. Да говорите красиво е лесно, но да подкрепите казаното с действие, е вече коренно различно нещо.

Няма нужда да задавате въпроси, без значение дали касаят личния, или професионалния ви живот. Не питайте човека до вас дали ви обича. Ако искаше да го чуете, да го е казал досега. Вижте какво прави за вас, как се държи когато имате проблем, как се отнася към близките ви, с какво показва, че е щастлив, че ви има.

Мълчете и наблюдавайте! Но не забравяйте да наблюдавате и себе си като страничен човек. Дайте си сметка за това, което вие обещавате, но не изпълнявате, за хвърлените думи, които още витаят във въздуха, защото не са подкрепени от конкретни действия.

Понякога е добре да говорим по-малко и да слушаме повече. Тишината е изпълнена с повече отговори, отколкото можем да видим и понесем.

Източник: lifezone.bg