Морското дъно крие много интересни неща: красотата на подводния свят очарова и омагьосва. Днес гмуркането е едно от най-популярните забавления сред туристите. Предлагаме да изберете една от уникалните екскурзии и да разгледате потъналите градове. Гледката е невероятна и омайваща. Ще има възможност – не забравяйте да се потопите и да разгледате древните подводни градове:

Джурка в Индия според учените е съществувало преди хиляди години (поне 10). И дълго време този град се смяташе за напълно митичен. Създаването му се свързва с бог Кришна. Има легенда, която, сега подводен индийски град, е издигната само за една нощ и е продължила до смъртта на Кришна, след което веднага е потопена в бездната. Така или иначе, но Джурка вече е на дъното. И откриха древни руини не толкова отдавна, през 20-ти век. Подводният град е доста добре запазен. Можете да видите къщи, защити и цели улици. Подводна екскурзия ще бъде незабравима.

Градът на лъвовете в Китай днес привлича хиляди туристи, които искат да видят красотите, съхранявани сега на морското дъно. Въпреки че до средата на миналия век градът играе важна икономическа и политическа роля и е център на Източен Китай. Но след като възникна въпросът за изграждането на резервоар и водноелектрическа централа, правителството реши да наводни града на лъвовете. Независимо от това, тя все още носи доходи на държавата, но вече като туристическа атракция.

Павлопетри в Гърция е признат за един от най-старите. И е много добре запазен. Намерена е уникална подводна сграда през втората половина на 20 век, сега тази атракция е избрана от авантюристи и уникални видове в морските дълбини. Между другото, градът се оказва под вода поради опустошително земетресение.

 

Всъщност по света има много подводни градове. И ако посетите поне един от тях, ваканцията ви да бъде ярка и увлекателна.