В днешната рецепта на деня, ще Ви предложим един ефектен есенен десерт, наречен – Тиквено брауни.

Необходими продукти:

За тиквената смес:

  • 80 гр. крем сирене
  • 80 гр. тиквено пюре
  • 20 гр. тръстикова захар
  • 1/3 ч.л. канела на прах
  • 1/3 ч.л. индийско орехче

За брауни сместа:

  • 1/2 ч.ч. немско меко масло
  • 3/4 ч.ч. тръстикова захар
  • 3/4 ч.ч. какао
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 2 големи яйца
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. пшенично брашно
  • 1 ч.ч. шоколадови капки (~150гр) /Ако нямате, нарежете на дребни парченца готварски шоколад с поне 70% какао/

Начин на приготвяне:

Приготвяте тавичка 15см/15см, като покривате дъното с хартия за печене и включвате фурната да загрее на 180С.

Започвате с приготвяне на тиквената смес. Ако не сте сготвили тиквата на пара, сега е моментът.

Смесвате всички продукти в купичка и разбърквате хубаво с вилица. Оставяте настрана.

Продължавате с брауни сместа: Смесвате мекото масло, какаото, захарта, солта и ванилията и разбивате с миксер, докато захарта се разтвори.

Прибавяте яйцата едно по едно, като разбивате хубаво след всяко.

Накрая добавяте и брашното и отново разбивате.

Следват шоколадовите капки и разбърквате с лъжица.

Изсипвате брауни сместа в тавичката и заравнявате. С лъжица добавяте тиквената смес отгоре и след това с тънък нож или дървено шишче “разбъркваме” леко отгоре.

Печете 30-35 минути. Оставяте да изстине напълно преди да разрежете.

Бележки:

Тиквеното пюре може да вземете от консерва или да сготвите няколко парчета тиква на пара и след това да ги блендирате, съветва cakeandpancake.com.